naar boven naar homepage

Namaak tassen

door Constance op 14-03-2006

Ik heb zelf ook meer dan 20 jaar geleden nep Louis Vuitton, Burberry en Prada tassen gekocht.

Nu ga ik alleen nog voor ‘echt’ (ookal moet ik er voor sparen) want je ziet absoluut kwaliteitsverschil en het leer + model blijft veel mooier. Alle imitatietassen en accessoires zijn de ontwerpers een doorn in het oog en men werkt dan ook aan een nieuw systeem om ‘neppers’ te herkennen. De echte tassen worden uitgerust met software die signalen uitzendt die alleen herkend worden door andere echte tassen. Dus je loopt de kans dat je imitatie Vuitton niet reageert op de echte tas van de douanebeambte op Schiphol, en is dit het geval dan ben je je tas kwijt en je krijgt een boete.

Tags:

108 Reacties

 1. linda zegt:

  dat is niet waar, ik koop altijd echte tassen en juist ik word er altijd uitgehaald door de douane, ze zien op meters afstand dat hij echt is. en dan willen ze de rekening zien of je wel btw betaald heb.
  terwijl je tot 5 neptassen tegelijk de grens over mag brengen

 2. Constance zegt:

  Linda, dan heb je, denk ik, gewoon erg veel pech gehad. Je mag trouwens, als je nep wilt invoeren, maar 3 stuks meenemen, maw. 3 nep tshirts, 3 nephorloges en dan nog 3 andere neppers (dus bijv. 3 tassen).

 3. Hoe weet je of een tas van louis vuitton echt of nep is ?
  Groetjes

 4. Constance zegt:

  Kim, dat weet je echt wel als je de prijzen hoort van een nepper. Want als je maar Euro 50,- betaald voor een model van Louis Vuitton dan is ie echt nep want voor Euro 50,- heb je in de winkels van Louis Vuitton niet eens een sleutelhanger. Verder kan je Louis Vuitton alleen maar in de winkels van LV kopen en niet ergens anders.

 5. Samantha zegt:

  Ick had nep LV tas ,, en dat sie je aan het tekentje hea ,, die V is dhan een X

 6. Elle zegt:

  weten jullie toevallig waar ik neppe LV,prada of burberry tassen kan kopen?

 7. LV-kenner zegt:

  Hallo, ik herken zo of een Louis Vuitton kenner!
  bij veel kan je het herkennen, omdat ze een roodlijntje hebben langs de zijkant van het hengsel bijvoorbeeld!
  Ik ga binnekort een Louis Vuitton portemonee kopen, een echte!
  kijk als je op straat loopt, denkt iedereen meteen: dat is een neppe! maar kenners zien het zo!
  ook zit er een serienummer in! maar dat zit ook soms in neppers!
  neppes kan je in het buitenland kopen zoals Turkijke..ook heb je ze op de Albert Cuyp markt in Amsterdam, en op marktplaats worden er een heleboel verkocht!

 8. - zegt:

  srry hoor maar ick vind het egt dom als je een neppe koopt koop er dan geen

 9. Constance zegt:

  Ik ben het met de LV kenner eens, beter 1 echte tas/portemonnee etc, dan 20 neppers. En je koopt de echte toch voor jezelf en niet voor een ander?

 10. - zegt:

  Volgens mij kunnen een hoop mensen niet eens nederlands die hier wat schrijven dat vind ik triest

 11. Nina zegt:

  Ik ben nog maar 12 dus heb nog niet zo veel geld
  Maar die LV tassen zijn wel heel vet ik ga er 1 voor me
  verjaardag vragen

 12. - zegt:

  die louis vitton petten

  zijn die nep

  ik bedoel
  bestaan lv petten wel eigelijk
  enzo jah,oeveel ksoten ze en waar kan ik ze kopen/bestellen
  danku

 13. Constance zegt:

  Ik heb geen idee wat de LV petten kosten, maar kijk eens op bijv. Marktplaats. En ze zijn inderdaad nep.

 14. Luffieee zegt:

  Wat ik echt triest vind, is dat mensen die met neppe louis vuitton tassen lopen dan ook gedragen alsof ze heel wat zijn. Terwijl kenners meteen zien dat het nep is.

  Tip voor de ‘imitatie’ kopers: koop dan tenminste eentje die precies op een echte lijkt! kijkt goed op de kleur van de handvatten,bij de neppe zijn die meestaal donker bruin of juist wit..

  En Louis vuitton petten bestaan niet! Alleen bij Gucci produceren ze wel petten met de bekende Gucci logo.

 15. Luffieee zegt:

  Wat ik echt triest vind, is dat mensen die met neppe louis vuitton tassen lopen dan ook gedragen alsof ze heel wat zijn. Terwijl kenners meteen zien dat het nep is.

  Tip voor de ‘imitatie’ kopers: koop dan tenminste eentje die precies op een echte lijkt! kijkt goed op de kleur van de handvatten,bij de neppe zijn die meestaal donker bruin of juist wit..

  En Louis vuitton petten bestaan niet! Alleen bij Gucci produceren ze wel petten met de bekende Gucci logo.

 16. - zegt:

  Het beste om imitatie tassen te kopen is in China. Je ziet echt geen verschil of het nep is of echt.

 17. oh nou ik vindt lv tassen maar nix..
  I LOVE BALENCIAGA.. heb er tot nu 3
  en deze worden bijna niet nagemaakt!
  balenciaga rocks!

 18. Constance zegt:

  Gelukkig maar dat smaken verschillen ;)

 19. Nienke zegt:

  hallo
  kan je neppe LV tassen op de albert cuyp of zo kan kopen ? of ergens anders..
  wil er namelijk graag 1
  xx

 20. Constance zegt:

  Nienke, in Nederland mogen ze niet verkocht worden (zowieso mag er nergens in de wereld nep verkocht worden) maar in Turkije, Canarische Eilanden, Thailand, Maleisie, China en in Chinatown in New York zijn ze wel te koop. Maar als je wordt aangehouden bij de douane in Nederland heb je de kans dat je alles moet inleveren en dat je ook nog een boete krijt. Kijk even hier voor alle douaneregels. Dus eigenlijk gewoon NIET doen.

 21. jessica zegt:

  ik vind het egt dom dat je geen neppe louis vuitton tassen mag als je langs de douane komt hallow dat sijn tog niej hun zaken en als je er een hebt die erop lijkt is het tog ook goed dus wrm zeuren jullie nou sukkels

 22. Lv-Kenner zegt:

  Hallo, Ik wilt even reageren op de reactie van Jessica, natuurlijk maakt het wat uit, je koopt iets wat nagemaakt is.
  op de Albert Cuyp markt kan je ze soms kopen ja…maar die zijn dan ook erg nep..met hele andere tekens..
  maar die in China zijn iderdaad heel echt. maar toch nog te herkennen;)

  groetenn!

 23. lisanne zegt:

  hallo, ik ga in de zomervakantie naar turkije en ik wil graag een LV tas kopen. en nou weet ik wel dat hij nep zou zijn enzo maar ik ga de mooiste er proberen uit te vissen en al vin ik geen 1 goeie dan neem ik niks mee. maar al zou ik bijv. 1 LV tas meenemen en 1 nep lacoste t-shirt en doe die gewoon in mijn koffer. is er dan een kans dat ik gepakt word? want je kan toch op zo’n ding die de douane gebruikt niet echt tekentjes zien alleen de voowerpen toch?

  alvast bedankt,

  lisanne

 24. agnes zegt:

  Als je geen echt kan kopen, koop dan iets anders!!!
  Vreselijk al die mensen die met die nep spullen lopen!!
  Zo heb ik diverse Otazu sieraden (echte!!) loop ik op de markt kom ik dezelfde ketting tegen voor 10,00 euro vreselijk zo heb je nooit eens iets speciaals!! Natuurlijk zien de echte kenners wel het verschil, maar ik snap nog steeds niet dat sommige mensen met nep gaan lopen.
  Als ik in de stad loop met mijn echte!! LVT en ik kom 100 mensen tegen die met nep tassen lopen dan denk ik echt…mensen als je het niet kan betalen neem dan een ander merk, merkloos kan net zo sjiek zijn…..het is in ieder geval beter dan dat je aan de hele wereld laat zien dat je zo graag wilt maar dat je het niet kan!!!

 25. Constance zegt:

  Lisanne, je moet er altijd rekening meehouden dat je wordt aangehouden en imitatie mag echt niet, dus heb je de kans dat je alles in moet leveren (als je koffer op moet) en dat je ook nog een boete krijgt. Zonde van het geld. Maar als je de gok wilt nemen ga je gang, maar in Turkije zijn ze echt heel erg nep.

 26. Constance zegt:

  Agnes, ik ben het met je eens, als ik zelf na ga hoeveel neppers ik in het verre verleden gekocht heb en wat het mij gekost heeft, dan had ik nu toch wel wat meer echte tassen gehad. Ik heb nu 2 echte LV’s en een aantal Longchamps (+ nog een aantal accessoires van LV) en ook van Mulberry en je ziet het verschil echt. En inderdaad als je het alleen doet om te ‘showen’ doe het dan met een merkloze tas, dat is veel sjieker.

 27. lisanne zegt:

  hallo, bedankt voor jullie advies. vooral Agnes. Ik ga pas in de zomervakantie naar Turkije en ik denk absoluut zeker dat ze best nep zullen zijn. Verder doe ik het niet om te showen maar omdat ik de tassen qua uiterlijk en vorm erg mooi vind. maar nogmaal bedankt voor jullie mening. Maar vind ik een mooie die niet duur is dan zal ik hem waarschijnlijk kopen. En je mag toch hopelijk wel zelf weten of je met bijv. een nep LV tas loopt? laat dan alsjeblieft wel die mensen in hun waarde. het is hun beslissing.

  bedankt,

  lisanne

 28. Constance zegt:

  Lisanne, graag gedaan vwb het advies en alvast een fijne vakantie in Turkije en als je een tas gaat kopen heel veel succes met het afdingen. Veel plezier ;).

 29. Constance zegt:

  Lulou bedankt voor je tip maar ik wil niet dat er nu alleen maar adressen achtergelaten gaan worden waar je imitatietassen kan kopen, want ik sta daar absoluut niet achter!

 30. agnes zegt:

  Vreselijk dat het geoorloofd is om een discussie aan te gaan over nep spullen en dan ook nog adressen ed. achter te laten waar je die rotzooi kan kopen!!! Mensen ga voor écht en anders niet….kijk eens bij de Bijenkorf voor een luttele 100,00 euro kan je de leukste leren tassen kopen!! welliswaar niet een LV of Prada of whatever maar wel een tas die uitstraling en klasse heeft !!!!

 31. Constance zegt:

  Agnes, ik word zelf ook een beetje moe van deze discussie en heb toch besloten om het internet adres te verwijderen.

 32. Niels Dekker zegt:

  Wie heeft wel eens nepspullen gekocht terwijl je dacht dat het een echte was? Mail me svp even! Journalist AD zoekt gedupeerden om hun verhaal te horen. Alleen reageren op vrijdag 2 maart!

 33. ursula zegt:

  kan iemand me zeggen hoe ik een mulberry herken op echteheid of nep?
  Ik denk dat ik een nepper gekocht heb namelijk terwijl gezegd wordt dat ie echt is.

 34. Constance zegt:

  Ursula, ik weet niet waar je ‘m gekocht hebt en wat je ervoor betaald hebt, maar een echte is bijv. herkenbaar aan de ruitenvoering in de tas en de ruiten lopen altijd mooi in elkaar over. Laat even weten om welk model het gaat, de prijs en en waar je ‘m gekocht hebt.

 35. ursula zegt:

  Dag Florence,
  op marktplaats.
  model niet bekend.
  heel veel neppers hebben dezelfde ruiten voering.
  ik denk niet dat ie echt is omdat:
  -Tussen de voering en het leer van de klep karton zit ( kun je voelen)
  - het leren mulberryboom embleem op de tas veel dikker is dan bij mijn echte tassen
  -binnenin op het mulberry leren labeltje alleen mulberry staat. Het is niet als bij mijn echte tassen op de voering gestikt.
  - de klep bij de echte tassen afgestikt is met een leren biesje.
  - er is geen penning aanwezig
  - het leer voelt anders aan.

  De verkoper zegt dat ie echt is en onderbouwd dat met het feit dat er een nummer in de drukknoop sluiting staat.
  Wat denk jij?

  Ik lees het graag,
  bedankt alvast,
  Ursula

 36. Constance zegt:

  Ursula, ik denk ook dat ie nep is, zeker omdat er aan elke Mulberry tas een penning zit. En een nummer in de drukknoopsluiting, heb ik nog niet eerder gezien bij een Mulberry. Ik heb er nl. zelf ook een paar. Ik hoop dat ie niet te duur was of dat je ‘m kunt terugsturen.

 37. ursula zegt:

  Florence,
  dank voor je snelle reactie
  Ik kan hem terugsturen, maar dan zijn de verzendkosten voor mijn rekening (13 euro) en aangezien de verkoper volhoudt dat het een echte is en dus onbetrouwbaar is is het de vraag of het geld dan teruggestort wordt ( 50 euro).
  Bovendien wordt dan misschien iemand anders weer genept.
  Ik denk dat ik hem maar als imitatie op marktplaats zet, misschien is iemand anders daar wel blij mee.
  Ik baal verschrikkelijk van het feit dat ik bedrogen ben, dat vind ik eigenlijk erger dan die 50 euro. Tot nu toe is dat niet gebeurd met Mulberrytassen die ik via marktplaats of Ebay heb gekocht.
  Groeten,
  Ursula

 38. sophie zegt:

  Hallo,

  Hoe herken ik een echte GUCCI-tas?

  Alvast bedankt.

 39. Constance zegt:

  Sophie, ik weet niet waar je een tas wilt gaan kopen, maar ik zou zeggen alleen bij de officieele Gucci winkels weet je zeker dat je een echte koopt. Marktplaats oid. zou ik niet vertrouwen en misschien kan je via Google nog echtheidskenmerken opvragen, succes

 40. sophie zegt:

  Bedankt Constance, ik heb nl. op de vrijmarkt een “Gucci” tas gekocht maar ik twijfel erg aan de echtheid ervan. Googelen leverde me niet zoveel info op wat betreft de kenmerken.

 41. Manon zegt:

  Mensen die nog een echte LV tas zoeken, ik heb er eentje te koop;) 1,5 jaar gebruikt.

  Mail je maar voor meer info!

 42. Diny zegt:

  Ik heb een vraagje.
  Ik kan een LVtas kopen via marktplaats.
  Zij zegt dat zij hem in een lafayette heeft gekocht.Ik heb de tas wel al gezien.
  De tekens zijn echt die van de LV letters. ook de rode lintjes aan de hengels zitten eraan.ook heeft ze bij dat model een kort hengels.ook zijn logo staat in de voering en de voering is bedrukt met LV helemaal.Kan iemand mij zeggen of ik er goed aan doe om hem te kopen.

 43. Constance zegt:

  Diny, staat er ook een serienummer in de tas? Want dat is nl. het allerbelangrijkste! En het zou natuurlijk helemaal goed zijn als de bon ook bewaard is, zodat je kan controleren dat ie inderdaad bij Gallerie Lafayette gekocht is, ook ivm. garantie. Om welk model gaat het eigenlijk, want ik heb ook een LV tas en bij mij zit er geen voering in. Succes

 44. Diny zegt:

  De LV tas is uit de serie Denim baggy pm.En er zit een donkerbruine voering in.Maar er worden dus wel LV tassen verkocht in de Lafayette Galerie verkocht???
  Ik dacht n.l dat alleen LV tassen werden verkocht in de LV winkels.
  En waar moet ik kijken voor een serienummer???
  Maar heel lief dat je reageert Constance. Dank je.

 45. Vrede zegt:

  Alleen voor degene die makkelijk praten en anderen vooroordelen:
  Wat maakt het nou uit of ze echte of nep tas of dergelijks bij zich heeft ????? De meeste mensen nemen alles als vanzelfsprekend. Denk aan de arme mensen overal in de wereld en doe niet zo egoistisch!! Als iemand een neppe bij zich heeft, laat die persoon in zijn of haar waarde!! Jeetje!!!
  Degene die een echte merk bij zich draagt, heeft misschien schulden van hier tot Tokyo en degene die een neppe heeft, is tevreden met zijn of haar leven omdat die nergens schulden heeft. En wie profiteert anderzijds van die schulden ??? De banken of andere instanties..Vandaar dat het nooit goed gaat met de mens hier op aarde… Jammer hoor…..Laat een ieder in hun waarde..

 46. Constance zegt:

  Diny, het serienummer zit aan de binnenkant van de tas, vaak onder het flapje aan de binnenkant, bij de haak waar je je sleutels aanhangt. En LV heeft een zgn. store-in-store in Lafayette

 47. Constance zegt:

  Vrede, natuurlijk moet iedereen het zelf weten of ie echt of nep koopt, alleen is het wel zo dat de neppers vaak onder hele slechte arbeidsomstandigheden in China, Thailand etc. gemaakt worden. En wat heeft het hebben van schulden te maken met een nepper of een echte tas? Dan moet je gewoon helemaal niet gaan shoppen maar eerst zorgen dat je alles in orde maakt en dan heeft de H&M ook hele leuke tassen voor wenig, want ook voor neptassen worden soms hele hoge prijzen gevraagd.

 48. Diny zegt:

  Constance,,ik wil je laten weten dat ik de LV tas NIET hebt gekocht. Maar wel bedankt voor je reactie.

  Diny

 49. Constance zegt:

  Diny, ik denk een goede beslissing want het is toch zonde om veel geld te betalen en er later achter te komen dat ie niet echt was. Gewoon verder sparen en dan naar LV winkel in de PC! En alleen je tas te laten inpakken in de speciale LV verpakking is een feestje opzich :).

 50. Diny zegt:

  ja Constance..Want zij had de aankoopbon niet meer. En zij had geen certificaat .En ik kon al geen nummer vinden in de tas. Dus ik zag er vanaf. Zo gauw er ik een kan kopen …dan laat ik je dat weten Constance.
  Diny

 51. stoffel zegt:

  Ik denk dat iedereen er versteld zou van staan hoeveel “neppers” er niet verkocht worden als echte

 52. grease zegt:

  allemaal trutten zijn jullie, koop toch een gewone handtas ipv zo’n onnozele tas waar je 1000€ of meer voor betaalt. Ten eerste denkt iedereen: ” dat is een neppe, wat een trut” dus maak je je er alleen maar belachelijk mee en ten tweede probeer je daarna koste wat kost te bewijzen dat het WEL een echte is waardoor je je nog eens belachelijk maakt. Draag gewoon een tas met in koeien van letters ‘NEP’ of ‘FAKE’ erop, da’s pas cool :-)

 53. Constance zegt:

  Grease, ik vind het prima dat je een reactie geeft, maar om nu maar te gaan schelden (trut) en een ‘nep’ website op te geven vind ik erg makkelijk. En nogmaals iedereen moet vooral zelf bepalen of ie € 1000,- of meer voor een tas uitgeeft. En je redenering dat je (als je echte tas hebt) ook nog eens koste wat kost moet bewijzen dat je een echte tas hebt, slaat ook nergens op. Ik heb ‘echte’ tassen (waar ik heel hard voor werk of voor spaar) en die koop ik voor mezelf en niet om iets bewijzen. En wie maakt zich nu eigenlijk belachelijk?

 54. Kim zegt:

  Hoi Allemaal,

  Ik wil heel graag een Motorcycle bag van balenciaga kopen, ik durf het niet van internet want heb steeds het gevoel dat ik wordt opgelicht. Weet iemand waar ze te koop zijn in nederland (liefst omgeving randstad)? Ik hoop dat julie me kunnen helpen!

  Gr Kim

 55. Constance zegt:

  Kim, probeer het eens bij Shoebaloo in R’dam of A’dam, zij verkopen nl. heel veel IT-bags.

 56. Gaat nou alles om MERK?! als je het LV printje nou gewoon is leuk vind.. en het je niet gaat om wat zo’n tas wel niet kost enzo.. gewoon alleen dat het er leuk uitziet.. waarom zou je dan geen neppe mogen kopen..

  HALLO?! paar hondert euro voor een TAS.. das ook gewoon belachelijk.. geld weg gooien.. kan je beter naar een goed doel sturen dan!
  Vriendin van me neemt lekker een HARDSTIKKE neppe LV tas voo rme mee uit spanje..
  ken mij t wat schelen of het echt of nep is.. ik vind ze er leuk uitzien!

 57. Constance zegt:

  Doe niet zo moeilijk, (jammer dat je je naam er niet onder durft te zetten), je schaad met neppers niet alleen de leverancier/producent maar je steunt hierdoor ook nog de arbeid van jonge kinderen in landen als China, Thailand etc. En als je dan geen merktas wilt kopen, koop dan een tas die niet lijkt op een nepper, want dan heb je tenminste iets orgineels. En als de douane je ‘pakt’ met neppers in je koffer of handbagage (kleding, tassen etc.) ben je ook nog eens financieel de klos.

 58. claudia zegt:

  je heb ook nep LV tassen die gewoon uit Italië komen.
  Of je daar kinderarbeid heb weet ik niet maar iemand van de markt vertelde me dat.

  Ik zelf koop echt of niet maar ieder zijn eigen ding.
  Helaas heeft niet iedereen het zo goed als sommige onder ons.

  ene voor de mensen die echt LV kopen ik kom nooit meer in die winkel wat een enge mensen zijn dat zeg.
  tja tot ze zien wat voor merken je aan heb nou al loop ik in zeeman aan me neus kan je niet zien wie of wat ik ben en of ik wel geld heb.

  laat iedereen lekker in zijn of haar waarden.
  en word een LV tas wel gewoon gemaakt door goed betaalde mensen???? volgens mij staat overal made in China op ook met nummers en hologrammen etc etc

 59. Constance zegt:

  Claudia, de ‘echte’ LV tassen komen NIET uit China, maar worden in Frankrijk gemaakt (in een atelier) en allemaal met de hand. Dus als je een ‘made in China’ LV tas ziet is deze dus ook nep.

 60. claudia zegt:

  Ik weet wel het verschil tussen echt en nep maar als je goed kijk komt er heel veel uit andere landen dan frankrijk of Italie.

  Ik heb zelf ook genoeg merk kleding die gewoon uit officiele winkels komen maar bv slippers van versace komen echt niet uit Italie.

 61. Constance zegt:

  Claudia, dat weet ik ook, maar ik dacht dat je bedoelde dat de LV tassen niet in Frankrijk gemaakt worden, maar dat is dus wel zo. Daar staat dus echt geen ‘made in China’ in, en ik weet dit ook uit eigen ervaring want ik heb zelf (heel hard voor moeten werken en sparen) 2 echte LV tassen.

 62. claudia zegt:

  nee ik heb geen verstand van LV ik vroeg me dat alleen af.
  LV is niet echt mijn merk mede omdat ik de winkel uitgekeken werd en omdat je zo veel na maak zie.

  Iemand noemde China op maar dat sloeg neem ik aan alleen op LV dan.
  want zelf heb ik ook 7 Trollbeads armbanden en op die zakjes stond een keer China.

  Dus niet alles waar China op staat is nep.
  Maar handig om te weten dat LV tassen alleen uit frankrijk komen want ik wilde een nieuwe reis tas kopen.
  Vandaar dat ik hier ook uit kwam.
  LV heb je alleen maar in Amsterdam toch?
  Ik snap trouwens niet dat die dames zo onaardig doen als ik gewoon in me spijkerbroek kom. Ze kijken je aan of ze willen zeggen dat kan jij niet betalen en soms irriteer ik me daar wel aan. Aan me neus zie je niet hoe en wat en als ik druk ben dan loop ik graag in een spijkerbroek en me havaianas.
  Maar goed daar ging deze discussie niet over.

  Constance dank je wel voor je antwoord.

 63. Chloe zegt:

  Laat iedereen toch in zijn waarde…
  Jezus, dat gezeur van iedereen op elkaar. ‘Vrede’ heeft groot gelijk.
  Als je het kan betalen een Louis Vuitton van €1000 te kopen en je wil dat, doe het dan gewoon! Wil je een LV maar heb je een minder hoog budget, koop maar een neppe! Inderdaad, het is eraan af te zien, en inderdaad, het materiaal is minder, maar daarom is zo’n persoon niet ineens minder waard!

  Mijzelf maakt het vrij weinig uit. Ik heb een mooie neppe Dior-tas die een vriendin uit Egypte voor me heeft meegenomen voor €20, en ik ga een neppe Louis Vuitton Vernis Pochette kopen voor €15 ipv €250 in de winkel. Lekker puh.
  Maar daar staat tegenover dat ik in oktober €2500 euro ontvang, en daar lekker een originele Speedy van ga kopen in de Louis Vuitton in Amsterdam. Een Speedy is namelijk een van de meest begeerde LV’s en ironisch genoeg ook de goedkoopste met zijn €400, maar de kopiën zijn vaak heel lelijk en gelijmd. Er zijn ook mirrorbags te koop, waar ik eerst over zat te denken (tassen die voor 100% zijn nagemaakt) maar daar hangt dan ook een aardig prijskaartje aan van 150 euro. Dan spendeer ik liever het dubbele voor een echte.

  Dat is hoe ik erover denk.

 64. Chloe zegt:

  @ Nina:
  Een kind van 12 met een LV is wel een beetje eng.

  En @ Luffieee:
  Je zegt dat bij een neppe de hengsels meestal te licht of te donker zijn.
  Misschien wel, maar weet je zelf wel waar de hengsels van een authentieke LV van gemaakt zijn?
  Dat is vachetta, ongerept leer, en je koopt het als de hengsels heel licht beige zijn, en het verkleurt door de zon naar steeds donkerder bruin.
  Vandaar.
  Volgende keer misschien zelf eerst research gaan doen, zogenaamde ‘kenner’…?

 65. Constance zegt:

  Nogmaals voor iedereen die nep wil kopen, je moet doen wat je niet laten kunt (ik laat iedereen in zijn/haar waarde, ik heb zelf in een ver verleden ook nep tassen gekocht in Bangkok) maar je moet je wel realiseren dat aankoop van nepartikelen strafbaar is, je loopt het risico dat je je hele koffer kunt achterlaten bij de douane en je brengt (natuurlijk niet bewust) schade toe aan de orginele leveranciers. En ook help je (onbewust) mee aan het uitbuiten van (jonge) kinderen en het in stand houden van kinderarbeid en dat vind ik zelf het allerergste!

 66. Marjolein zegt:

  Ik heb in Italië een neppe zonnebril gekocht van Gucci.
  Maar achteraf heb ik er toch wel spijt van. Ik had liever dezelfde zonnebril gehad zonder “Gucci” erop. Ik heb ‘em
  ook niet gekocht om het merk, maar ik wou graag een zonnebril. Ik was op het strand en daar liepen van die mannetjes, dus kon ik er net zo goed daar een kopen, dacht ik. Nu durf ik er eigenlijk niet mee te lopen, omdat ik dan het gevoel heb dat ik overkom als iemand die doet alsof die met een Gucci zonnebril loopt, terwijl iedereen ziet dat ‘ie nep is.

 67. sorry hoor maar ik vind het echt dom als je een neppe koopt. iedereen ziet meteen dat ie nep is. koop dan een echte of geen. nouja ik moet eigelijk niet zeuren want ik krijg toch alles van mn vader maarja. ik ben dus echt super blij met mn 5 vuitton tassen en mn chanel en dior zonnebril =D maarja niet iedereen heeft het zo goed helaas. maarja koop gewoon geen neppe want das echt heel dom!

 68. Chloe zegt:

  Quote:
  sorry hoor maar ik vind het echt dom als je een neppe koopt. iedereen ziet meteen dat ie nep is. koop dan een echte of geen. nouja ik moet eigelijk niet zeuren want ik krijg toch alles van mn vader maarja. ik ben dus echt super blij met mn 5 vuitton tassen en mn chanel en dior zonnebril =D maarja niet iedereen heeft het zo goed helaas. maarja koop gewoon geen neppe want das echt heel dom!

  Jep, je hoeft nou ook weer niet liegend op te scheppen, maar het blijft wel zo dat counterfeit items gewoon verkeerd zijn.

 69. Joey zegt:

  Sorry ik kan het gewoon niet laten om te reageren. Nep of niet nep, BOEIEND, zolang jij er blij mee bent moet je vooral nep of niet nep kopen. Als je nep koopt, moet je niet zeuren als mensen je uitlachen dat het nep is, en als echt is moet je niet zeuren als er een neppe voorbij loopt die er precies op lijkt op die van jou en die er heel wat minder voor neergeteld heeft. Tip voor de mensen die een unieke echte willen kopen, KOOP EEN ECHTE DAT NIET MAINSTREAM IS, m.a.w. koop geen LV die iedereen kent en waar overal LV op staat, waarschijnlijk vind je het veel leuker wanneer iemand tegen je zegt hey leuke tas/jas etc. wat voor merk is het en dat je dan zegt het is een LV/D&G etc. en PLEASE wees niet trots als er van ver LV te lezen valt. GROTE LOGO betekend VEEL GELD, maar GEEN SMAAK (ok over smaak valt te twisten :D )

 70. Charlie zegt:

  Joey, inderdaad valt over smaak niet te twisten maar je redenatie dat een groot logo veel geld maar geen smaak betekent slaat echt nergens op. En ik vind LV veel smaakvoller als het ordinaire D&G, maar ja gelukkig heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Ik weet niet wat je reactie bijdraagt aan deze discussie.

 71. claudia zegt:

  Nou Joey haar reactie draagt meer bij dan al dat arrogante gedoel van een tas van pappie.
  Veel vrouwen hebben zo tas om te laten zien dat ze geld hebben of er geld voor hadden.
  Omdat je kan zien dat het een LV is.
  Er zijn natuurlijk ook vrouwen die het gewoon echt mooi vinden en dat kan.
  Jammer genoeg druipt de arrogantie er bijna sommige van af.
  En D&G mag ordinair zijn maar sommige LV’s komen daat ook in de buurt.
  Maar ieder zijn eigen smaak, ieder zijn budget en ieder zijn mening.
  En waar maken we ons druk om ….om een stukje leer van …..

 72. mieke zegt:

  Hoi,

  Hoe herken ik en originele van een fake DIOR GAUCHO saddle bag?
  alvast bedankt,
  mieke

 73. Constance zegt:

  Mieke, zowieso aan de prijs en het feit dat Dior tassen alleen bij Dior winkels of Dior agentschappen verkocht mogen worden. Via internet heb je altijd de kans dat je toch een nepper koopt, dus kijk heel goed uit.

 74. sorry ff vraagje meiden..
  ik wil namelijk een echte prada,d&g tas kopen maarre vroeg me af bij welke sites kijken jullie??
  ik kan namelijk niet lopen dus moet wel via internet kopen…
  thx als je me wat tips kan geven..

  groetjuss

 75. janneke zegt:

  maakt Mulberry ook tassen die niet van leer zijn?

 76. Constance zegt:

  Janneke, kijk eens op de website van Mulberry en dan zal je zien dat alle tassen van Mulberry van leer zijn. Dus als je een plastic Mulberry tas in handen hebt, is het (hoogst waarschijnlijk) een neptas.

 77. priscilla zegt:

  ik koop wel merkkleding, heb een ipod shuffle, maar ga echt geen honderden euros betalen voor een tas ofzo.
  Het is niet zo dat mensen geen geld hebben het is gewoon slim denken, voor een tas kan je een hele garderobe kopen ik bedoel maar.
  ik werkte bij van os lederwaren en heb toen een tas en een portemonnee gekocht van guess, maar dat was met personeelkorting. ;)
  ik koop liever neppe op de albert cuyp of beverwijk, ik heb gewoon schijt aan iedereen, en ook die uggs ik ga echt geen 300,- neer tellen!

 78. Lientje zegt:

  Hey, ik zou graag een dior gaucho saddle bag kopen, ik heb het serienummer gekregen van de vrouw (was een huwelijkscadeau en weet niet waar hij gekocht is zei ze) ..

  Kan ik de code ergens ingeven zodat ik wel daadwerkelijk kan zien of hij echt is?

 79. Debby zegt:

  Wie kan mij vertellen of ik hier een echte of neppe louis vuitton tas op de kop heb getikt???

 80. shopper zegt:

  Hoi allemaal,

  Ik heb even een vraagje,heb een mooie Guess tas gezien,helaas kan ik hem nergens vinden,maar nu zag ik er wel een op internet staan.
  Wie van jullie weet een aantal kenmerken van Guess en wie weet waar ik zoal op moet letten?
  Ik heb via google namelijk niet veel kunnen ontdekken.
  Of is het zo dat de Guess tassen met de plaat voorop met Guess erop meestal wel echt zijn?
  Alvast bedankt!

 81. Constance zegt:

  shopper, ook neppers kunnen een plaat voorop hebben want er zijn neppers die er zo echt uitzien dat ze zelfs door de douane niet van echt te onderscheiden zijn. Denk na wat je er max. voor wilt betalen en of je dan evt. het risico wil lopen dat ie nep is. Of vraag aan de verkoper de orginele bon, en dan kan je vaak aan de prijs zien of ie echt was of niet. Succes met je beslissing.

 82. shopper zegt:

  Bedankt voor het antwoord Constance.
  Maar heb je misschien tips waar ik op kan letten bijvoorbeeld,waarmee ik de echte van de neppe kan onderscheiden zeg maar,behalve de prijs.
  En heb laatst wel een beurs gekocht in een winkel die Guess verkoopt,dan kan ik er toch wel van uitgaan dat die echt is toch(59 euro)
  En is die plaat dan exact hetzelfde als een echte?
  Want bijvoorbeeld bij Dolce&Gabbana weet ik wel ongeveer waar ik op moet letten,daar haal ik een groot deel nep zo eruit.
  Maar van Guess weet ik ook niet wat er in moet staan,het land waarin ze gemaakt worden.
  Dus ik zou het wel fijn vinden als iemand wat kenmerken kan vertellen over een echte en een neppe Guess en bijvoorbeeld ook met Guess sjaaltjes.
  Thanx

 83. Steph zegt:

  Debby kan je een link achterlaten zal ik eens kijken voor je of ze echt is. Heb nl een heel deel guess-stuff en denk het goede er wel uit te onderscheiden. Zelf ben ik opzoek naar een echte LV theda bag. Iemand die toevallig één te koop weet. Nieuw kun je ze niet meer verkrijgen. Op marktplaats is er één te koop die me echt opvalt maar €100 is zo weinig maar de vrouw krijgt ze totaal niet verkocht. Nuja betwijfel of ik dan men geld niet kwijt ga zijn want dan leg ik liver bij voor een echte:s Iemand iets ??? Thanksss

 84. shopper zegt:

  Hoi Steph,
  De tas is inmiddels al verkocht dus kan je helaas geen link geven.
  Misschien heb je wel een paar handige tips voor me,dat zou wel handig zijn waar ik op moet letten?
  Wat me bijvoorbeeld op is gevallen bij Guess is dat er in het ene artikel bijvoorbeeld made in Italy staat,maar de beurs wat ik van de Bijenkorf heb van Guess,staat made in China in?Dat vind ik wel wat vreemd,betekent dus dat Guess waarschijnlijk in meerdere landen wordt geproduceert?Want bij Dolce&Gabbana tassen is het bijvoorbeeld echt alleen maar made in Italy anders klopt het al niet als er bijvoorbeeld made in China zou staan.
  Anyway,vind het in ieder geval wel erg verwarrend bij Guess waar je allemaal op moet letten.

  Over LV kan ik je helaas geen tips geven,want daar weet ik eigenlijk niks over,behalve dat 100 euro me ook heel erg weinig lijkt voor die tas.Misschien kan je aan de verkoopster vragen of ze nog een bon heeft van die tas ofzo?Op MP is sowieso een heel groot gedeelte nep wat daar verkocht wordt.
  Ben zelf namelijk op zoek naar een bepaalde armband van Tiffany&Co in zilver,nou op MP wordt dit wel aangeboden als authentiek,maar het is gewoon echt fake!En helaas heb je geen winkel van Tiffany hier in Nederland en zelfs op Ebay worden ontzettend veel fakes aangeboden als authentiek,en ik moet zeggen,ze zijn soms niet van echt te onderscheiden.
  Maar dat zijn ook de enige twee merken waar ik dan een beetje van af weet en waar ik nep soms van echt kan onderscheiden bij Dolce&Gabbana en bij Tiffany

 85. Constance zegt:

  Steph, inderdaad is euro 100 voor een ‘echte’ LV tas veel te goedkoop. Dus hou er rekening mee dat ie nep is. Zeker als het een model is dat niet meer gemaakt wordt, want dan zijn het zgn. collectoritems en dus veel meer waard dan slecht euro 100.
  Shopper, het kan best kloppen dat er bij bepaalde Guess artikelen ‘made in China’ staat, want er worden heel veel dingen in China gemaakt, oa. ook Ugg laarzen! En dat zijn geen neppers maar de echte. En dat geldt voor meerdere (Italiaanse) merken.
  Helaas wordt er via Marktplaats heel veel nep aangeboden en dat is op zich niet erg (als je het van te voren weet) en dus voor bepaalde dingen niet te veel betaalt. Maar zodra je echt een vermogen moet neerleggen voor iets dat niet 100% gegarandeerd ech is, NIET DOEN, want het is zonde van je geld!

 86. Chloe zegt:

  100 euro voor een authentieke Louis Vuitton is te mooi om waar te zijn!
  En Joey en Claudia die beweren dat Louis Vuitton ordinair is – weten jullie überhaupt waar je het over hebt? Je kunt het best ordinair vinden, uiteraard. Maar Louis Vuitton is klassiek. En ik kan je wel vertellen dat als Audrey Hepburn er zelfs mee liep, het verre van ordinair is!
  Ik ben het ermee eens dat Dolce & Gabanna vaak veel ordinairder is. Louis Vuitton is dan misschien bekend van het merkgillende Monogram, maar D&G is bekend van de schreeuwerige plastic tassen die volledig beslagen worden door de merknaam. Het liefst nog in glitterpailletten ook.

  Trouwens, een tip: Als je er zeker wil zijn dat je geen neppe tassen op de kop tikt: Raak bekend met het merk! Ik kon een paar maanden geleden ook geen real van fake onderscheiden, maar na een boel research (vuitton.com, forum.purseblog.com) kan ik mezelf wel bekend met Louis Vuitton noemen, en kan ik redelijk zeker zijn van de echtheid van een tas. Plus… Op de kop tikken is er bijna nooit bij wat betreft designerproducten!

 87. claudia zegt:

  Als je goed had gelezen Chloe dan staat er sommige tassen van LV komen daar in de buurt van.

  Zo wel met D&G als LV heb ik niks en ik weet heel goed waar ik het over heb Chloe jij ook?

  en een tas vol met LV’s is net zo schreeuwering maar goed ieder zijn smaak.

  Ik koop wel een tas van een merk waar niemand aan ziet wat het is alleen als je een kenner bent.

 88. Constance zegt:

  Claudia en Chloe, gelukkig is er voor elk wat wils. Dus de een vindt een LV tas mooi en de ander een D&G. En voor weer een ander een onbekend merk. Maar laten we wel realiseren dat niet iedereen (gelukkig) dezelfde smaak heeft ;)

 89. vera zegt:

  Ik heb een lv tas op marktplaats gezien, en ik vragen of jullie even konden zeggen of hij nep of echt is.
  Hij is redelijk goedkoop, dus vandaar mijn twijfels , maar hij heeft wel rode hengsels zegmaar, dus;

 90. Mirthe zegt:

  hallo mensen, ik heb een gucci tas op marktplaats gezien, wie kan mij vertellen waaraan in kan zien waarin die egt is? diegene wil hem namelijk voor 15 euro verkopen…

 91. Silvia zegt:

  Mirthe, een Gucci Tas op Markplaats voor € 15,-??? Lijkt me stug dat ie echt is, maar als je de gok wilt nemen waarom niet?

 92. Sannie zegt:

  Hallo ik zit met een vraag..ik bied momenteel een grote tas aan van Luis Vuitton..maar weet niet of ie echt is ..en als ie al echt is wat ik ervoor kan vragen.
  Hij is wel nieuw..en de merken staan erin.

  Ik heb foto’s thuis van de tas..mijn vraag is kan iemand mij helpen hiermee..en zo ja dan zal ik wat foto’s mailen.

  Groetjes Sannie

 93. Constance zegt:

  Sannie, hoe kom je aan deze LV tas? Heb je ‘m via via gekregen? Een echte LV tas heeft bijv. een labeltje met een serienummer in de tas zitten en lopen de logo’s altijd door, zo zal je nooit een doorgeknipt logo aan de buitenkant zien. Een andere manier is even bij de LV winkel in de PC Hooftstraat in A’dam langs te gaan en te vragen of ie echt is. En je kunt altijd een foto’s mailen naar mij, via de button ‘contact’ bovenaan de pagina.

 94. djina zegt:

  hoi,

  ik heb ook gereageerd op een aanbieder die in haar advertentie heeft gezet……..louis vuitton multicolor 33 origineel

  ik heb haar toen weer gemaild of t echt een echte betreft, want op 1 van de foto’s staat t logo dus omgekeerd en wil dus weten of t zo hoort. en ook of er sleutels waren en een serienr.
  ze mailde terug, dat ze t had gekregen van haar ex. ze had t zelf in de winkel van lv vergeleken. geen verschillen, dus moet wel een echte zijn. serienr. M00023.

  moet ik hierop ingaan of heb ik hier te maken met oplichting.
  want eerst mailde ze dat ze zelf niet wist als ie echt was. maar blablabla……

  ohja, door al mijn vragen, krijg ik nu een mailtje met…..flikker ff op!

  oplichting dus! waarom zijn mensen zo gemeen?
  mvg.

 95. Constance zegt:

  Djina, ik begrijp dat jij heel erg teleurgesteld bent, maar ik zou het er niet op wagen om een LV tas (of een ander duur merk) te kopen via Ebay of Marktplaats. Er zijn nl. zoveel neppers in omloop, voor je het weet betaal je veel te veel geld voor namaaktas. Dan kan je maar beter een leuke tas kopen zonder merk erop, dan opgelicht worden. En als er een ‘echte’ LV tas voor heel wenig wordt aangeboden dan is ie altijd nep.

 96. djina zegt:

  dankjewel Constance.

  ik kreeg net een mailtje waarin ze zegt dat ze de echte in handen heeft gehad en t is exact t zelfde. ze heeft t gekregen voor valentijn/verjaardag??? alleen,l ze heeft dus geen bon! maar op de vraag over de achterkant, waar de letters dus onderste boven staan, zegt ze niets!

  maar goed, je hebt gelijk. niet op reageren, prijs 120€!!!!
  er zijn ook andere leuke tassen.

  met vriendelijke groeten.

  djina

 97. Nathalie zegt:

  Ik weet niet wat het probleem is om een neppe te kopen.
  De echte zijn echt zo duur.
  En ik weet dat je een boete moet betalen enzo…
  Maar toch.

 98. priscilla zegt:

  ik hoef geen dure prada of LV, want ik kan het toch niet kopen.
  Wanneer ik een goed betaalde baan heb wel.
  Maar voor nu koop ik gewoon nike, puma enzow, en ook tassen van H&M.
  Het is wat je zelf leuk vind, maar we leven in een wereld waar alles draait om merk en mooi zijn anders tel je niet mee. Tenminste dat heb ik meegemaakt.
  Maar nu doe ik gewoon wat ik zelf wil.

  Maar dat is mijn mening.

  Groetjes

 99. djina zegt:

  nou, er is toch voor ieder wat wils? voor elk budget? je moet niets, je mag of je kan.

  als ik een merk wil kopen en kan dat betalen, dan doe ik dat en niet om erbij te horen. nee, omdat ik t mooi vind.

  en hou sowiso niet van neppe merken. als je geen echte kan betalen, loop dan ook niet met zo’n neppe. staat zo nep! je ziet van die meiden lopen met die neppe dingen en dan er heel trots meelopen. bah! neem dan een betaalbaar merk.

 100. Jorien zegt:

  wat een gezeur…
  dus je gaat zo veel geld uitgeven aan een ECHTE tas….om te hopen dat 1 van de ‘kenners’ tenminste WEL ziet dat ie echt is…. maar de rest van de people…die denkt gewoon dat het fake is…

  koop wat je wilt kopen…ga je voor kwaliteit dan koop je een echte..

  en vind je het gewoon mooi en wil je beetje met de mode mee doen maar geen zin/mogelijkheid om er veel geld voor uit te geven dan koop je het nep…
  idd voor iets wat wils…

 101. k zegt:

  Hallo.
  Ik heb enige tijd in China gewoond en veel van de namaak artikelen gezien.
  Ik wil jullie als een kenner van echte spullen,want zelf koop ik alleen echt,vertellen dat de namaak artikelen uit China bijna niet te onderscheiden zijn van een echte Gucci,Chanel of Balenciaga tas !!!Ik heb het zelf gezien en in handen gehaad.De grote misverstand is dat een neppert 50 euro moet kosten,nou een goed neppert kost zelf in China meer dan 150 euro,maar dan heb je ook een tas die nooit iemand zal onderscheiden.
  En ik vind sowieso dat een tas een totaal beeld moet afmaken,dus als je H&M,C&A draagt dan maakt een echt tas ook niets uit !!!!

 102. Daisy zegt:

  als ik een bepaald duur merk hun tassen mooi vindt, vind ik wel dat ik een nep kan kopen maar ik zou dan wel 1 kiezen die niet te onderscheiden is want anders loop ik zoals een fake trut :s ik kan gewoon geen 2000 euro geven aan 1 tas

 103. jessica zegt:

  Neppe tassen worden genoeg verkocht in ned. moet je is goed je ogen openen…

  en trouwens als mensen de neppe willen hebben laat ze dan lekker misschien heb ze het geld er niet voor.

  ik niet iig. je betaal een godsvermogen voor een tas omdat het LV is:S dat is pas belachelijk jullie moeten jezelf is horen..

 104. ik heb een heleboel echte

 105. djina zegt:

  ik vind dat,

  als ze die echte originele spullen namaken, dat ze niet t originele merk mogen gebruiken, want………..t slaat nergens op om een echte te kopen voor zoveel geld en dat ze gewoon nepperds maken en dezelfde naam gebruiken.

  iemand moet er toch wat aan kunnen doen?????

  ik hou niet van nepperds !!!!!! en kan ik dat niet betalen, dan koop ik wat ik leuk vind, maar absoluut geen nepperds met de echte naam.

  vind dit gewoon niet kunnen!!!!!!

 106. Lies zegt:

  Hi,

  Hoe herken ik een echte Chloé Paddington tas? Uit hoeveel cijfers bestaat het serienummer bijvoorbeeld en waar staat dat? Of andere details waar ik op moet letten?

  Ik kan er eentje overnemen voor 250 euro maar wil weten of hij echt is.

  Ben heel benieuwd!

 107. Constance zegt:

  Lies, allereerst even vragen naar de aankoopbon of desnoods een afschrift van een bankafschrift of creditcard zodat je kan checken in welke winkel de tas gekocht is.
  En via deze link kan je exact nalezen waar een Chloé Paddington aan moet voldoen.
  Is de verkoper een bekende van je of ga je ‘m via bijv. Ebay kopen? Ong. 99% van alle tassen die worden aangeboden via Ebay zijn nep.
  Maar als je verkoper kent, ga dan samen naar een winkel (met de tas) waar ze Chloé verkopen om de tas op echtheid te laten checken. Als de tas echt is, zal de verkoper daar geen bezwaar tegen hebben. Heeft ie wel bezwaar, dan weet je eigenlijk het antwoord al, het is een nepper. Succes

 108. - zegt:

  ik ga deze zomer naar turkije en ben wel eens benieuwd

Laat je reactie achter

nieuw join the club xerjoff parfum
nieuw LOGEMENT SWAENENVECHT
nieuw senz
Word lid van de Shoppen.blogo.nl nieuwsbrief
nieuwsbrief

Zoeken op shoppen.blogo.nl:

Advertentie
Advertentie
tassen voorkant
JANzenbordpicknicktafel
aldi
newfysic
Advertentie